Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Kína: felemás helyzet dohány fronton PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. december 13. kedd, 19:21

Pekig_airportMiközben az országban állandóan arról folyik a szó, hogyan is szoktassák le az embereket a dohányzásról, a dohányosok követelésére a Pekingi Nemzetközi repülőtéren fél év után újra megnyitották a három terminál 36 dohányzó termének egy harmadát.

Kínában január eleje óta tilos közterületen dohányozni, ám egy nemrég készült kutatás szerint ezt alig tartják be. Így például a vizsgált éttermeknek csak 20%-a volt 2011 közepén füstmentes.

A hivatalos kínai statisztikák szerint a dohányosok száma 2002 óta 300 millió körülire tehető, ez egyben körülbelül 750 millió passzív dohányzót is jelent.

A dohányzás szabályozásának legfőbb gátja maga az állam. A állami dohányipar 2010-ben hatalmas, közel 80 milliárd dolláros bevételt jelentett, 21%-kal többet, mint az előző évben. Ekkora növekedés mellett nehéz a WHO keretszerződésnek eleget tenni. Másrészről azonban az egészségügyi kiadások is jelentősen megnövekedtek. Miközben 1998-ban a dohányiparból származó bevételek még 150 millió jüannal meghaladták a dohányzással összekapcsolható megbetegedések kezelésének költségeit, 2010-ben már az egészségügyi kiadás volt 60 millió jüannal magasabb.

A dohányzás szigorítása és csökkentése az egész ország érdeke, ám mindez csak a kínai dohányipar átalakításával és megerősített felügyeletével együtt képzelhető el.

 

Forrás: http://www.chinadaily.com.cn/opinion/2011-12/09/content_14237011.htm
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. december 13. kedd, 19:23
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később