patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Az olasz trafikok példája PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. december 13. kedd, 12:16

olasz_trafikOlaszországban már állami monopólium a dohánytermékek kiskereskedelme, így minden év elején kérvényt kötelesek benyújtani az új trafikok tulajdonosai, ha cigarettát szeretnének árulni. A nagyobb városokban kétszáz méterenként kaphat engedélyt egy üzlet.

 

 

Az olasz Állami Monopóliumok Igazgatósága (AAMS) szociális szempontokat is figyelembe vesz a dohánytermékek árusítására vonatkozó kérvények elbírálásakor, a trafikoknak tehát szigorú kritériumoknak kell megfelelniük az engedély megszerzéséhez.

A 30 ezresnél nagyobb városokban csak nyilvános árverésen lehet elnyerni az üzlet megnyitásának lehetőségét. Különleges elbírálásban részesülnek a hadirokkantak, a háborús özvegyek, valamint a 40%-os rokkant pályázók.

Az üzlet elhelyezkedése, más trafikoktól való távolsága szintén befolyásolja azt, hogy hol árulhatnak cigarettát a kereskedők. A dohányos olaszoknak általában nem kell hosszú utat megtenniük, ha vásárolni szeretnének, hiszen a százezer fősnél nagyobb városokban kétszáz méterenként találni dohányüzletet, a 10-30 ezer fős településeken pedig körülbelül 300 méterenként állnak trafikok.

 

Forrás: Napi Gazdaság
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. december 13. kedd, 12:17
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később