patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Kevesebb, mint 6.000 maradhatna PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. december 13. kedd, 11:49

fust_600040.000 eladóhelyből mindössze 6.000 maradna meg Magyarországon, ha állami monopóliummá nyilvánítanák a dohánytermékek kiskereskedelmét.

Végzetes lenne a kisebb kereskedelmi egységekre nézve a dohánytermékek kiskereskedelmének állami monopóliummá nyilvánítása. Kevesebb, mint 6.000 eladóhelyen engedélyeznék csupán a cigaretta árusítását, ami számos üzlet megszűnésével járna. Jelenleg mintegy 40.000 helyen szerezhetőek be dohánytermékek az országban.

A reklámok kihelyezését, amely jelenleg kizárólag ezen eladóhelyeken engedélyezett, szintén szigorúbb keretek közé szorítanák. Az üzletek így elesnének a márkák versenyéből adódó árbevételtől is.

Egy államilag felügyelt szakbolt-hálózat létrehozása az elképzelések szerint segítene korlátozni a kiskorúak hozzáférését a dohánytermékekhez. A szakértők azonban kételkednek ennek sikerében: sokak szerint csak a feketekereskedelmet élénkítené fel egy ilyen intézkedés, amelynek a drasztikus áremelés már amúgy is kedvez.

 

Forrás: Napi Gazdaság
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. december 13. kedd, 11:50
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később