Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Cigaretta (ár)háború PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. december 13. kedd, 11:36

arhaboruJanuártól változik a dohánytermékekre vonatkozó áfa, ezzel együtt a novemberi jövedékiadó-emelés, az adóváltozások és a raktározási lehetőségekre vonatkozó szabályok bevezetése alapjaiban rendezi majd át a cigaretta piacát.

A novemberi jövedéki-adó emelés hatására megváltozhat a vezető cigarettagyártók piaci stratégiája. Nagyobb népszerűségre tehet szert az adóelőnyt élvező, ezáltal olcsóbb sodródohány, amely alacsonyan tarthatja a hagyományos termékek árát is. A gyártók így kénytelenek lesznek profitkieséssel számolni.

A korábbi „árháborúk” több millió dolláros veszteséget okoztak a gyártóknak, ezért legfeljebb egy-másfél évig tudták tartani a vevők számára kedvező, alacsony árakat. Az új törvényi szabályozáshoz való alkalmazkodás nagy kihívást jelent majd a legnagyobb cigarettagyártók számára is.

A magyar fizetésekhez képest az uniós adókövetelmények mesterségesen magas árat szabnak meg, amely várhatóan a feketepiaci kereskedelemnek fog kedvezni.

 

Forrás: Napi Gazdaság
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. december 13. kedd, 11:41
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később