vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Talán mégis maradhat a svéd specialitás PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. december 08. csütörtök, 15:49

snusAz Európai Bizottság - ígérete szerint - felülvizsgálja a svéd dohányspecialitás, a snus európai tiltására vonatkozó rendeletet.

A snus (kiejtve sznüssz) kis filteres, őrölt, aromásított dohánytermék. Nikotintartalma a fogíny nyálkahártyáján keresztül szívódik fel, így nem füstöl, és másokat nem károsít. A dohányipari termékek jelenlegi szabályozásával kapcsolatosan az EB nemrégiben egy európai felmérést is készíttetett. Ebből kiderült, hogy az európai lakosság és az ipari termelők többsége ellenzi a snus betiltását.

A szerdai bizottsági meghallgatáson a svéd Kereskedelmi Miniszter is ezzel érvelt, továbbá hangsúlyozta, hogy európai mérce szerint Svédországban igen alacsony a cigarettázók száma. A svéd snus termékek legnagyobb piaca Svédországon kívül még Norvégia és az Egyesült Államok.

 

Forrás: http://www.reuters.com/article/2011/12/07/sweden-snus-idUSL5E7N71E320111207
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. december 08. csütörtök, 15:52
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később