Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Tilalom után állami monopólium? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. december 01. csütörtök, 12:15

hazai_trafik_kpÁllami monopóliummá válhat a dohánytermékek kiskereskedelme 2013-tól. Korlátoznák az árusításra jogosult üzletek számát is, az egyes települések lélekszáma szerint.

2013. január 1-től állami monopóliummá válna a dohánytermékek kiskereskedelme egy még be nem terjesztett egyéni képviselői indítvány alapján. Ha az Országgyűlés elfogadja a tervezetet a kétezer fő alatti településeken legfeljebb egy, afölött pedig kétezer lakosonként további egy helyen lehetne csak cigarettát árulni. Budapesten például összesen 866 dohányterméket árusító üzlet maradna a törvény elfogadása esetén.

Az illetékes miniszter koncessziós szerződés keretében, határozott időre adhatna jogot a kiskereskedőknek dohányüzlet fenntartására, amellyel szemben szigorú követelményeket támasztanának: a belépésre jogosultak életkori korlátozása, valamint a 18 év alatti vásárlók kiszűrése a üzletben dolgozók feladata lenne, amelynek elmulasztását 10-500 millió forintos bírsággal szankcionálnák. 

 

Forrás: origo.hu

Kép forrása: metropol.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. december 01. csütörtök, 12:18
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később