vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Az áremelés nem szoktat le PDF Nyomtatás E-mail
: starstarstarstarstar
Írta: Füstölgők   
2011. november 30. szerda, 16:34

cigi_ar_emeles_Tudományos kutatások igazolták, hogy a 2004-es EU-csatlakozást követően Kelet-Európában annak ellenére nem csökkent a dohányzók száma, hogy közben - főleg a termékadók miatt - átlagosan 100 százalékkal nőtt a cigaretta ára.

Egy csomagért mintegy 40%-kal többet kellett dolgozni, ennek ellenére sehol nem csökkent, néhány országban pedig egyenesen nőtt a dohányosok száma. A brit Addiction című orvosi szaklapban megjelent tanulmány szerint magukat a kutatókat is igen meglepte, hogy semmiféle összefüggést sem tudtak felfedezni a dohányipari termékek ára és elérhetősége, valamint a dohányosok száma között.

A kormányzati körökben elterjedt nézetek szerint 10%-os árnövekedés 4%-os fogyasztáscsökkenést eredményez, mindezt azonban a kutatás nem igazolja: a valóságban a mégoly kemény adóztatás sem ösztönzi a lakosságot fogyasztásának csökkentésére.

 

Forrás: http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/retailandconsumer/8887563/Tobacco-sector-wants-freeze-on-cigarette-duty.html
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. november 30. szerda, 16:36
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később