patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Elrettent, mielőtt célba érne PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. november 24. csütörtök, 20:15

ijesztoA Georgiai Egyetem kutatása szerint a durva képeket tartalmazó, dohányzásellenes filmeket nem nézi végig a közönség, ezért az üzenet sem éri el a kívánt hatást.

A Georgiai Egyetem nemrég hozta nyilvánosságra annak a kutatásnak ez eredményét, amelyet fiatal felnőttek körében végeztek el, a dohányzásról való leszokást hirdető reklámok hatékonyságáról.

 

Az eredmények szerint a dohányzás káros következményeit rákos testrészekkel szemléltető filmek olyan szorongást és ellenérzést váltanak ki a közönségből, hogy azokat végig sem nézik a célcsoport tagjai. Az eleve szorongó, stresszkezelési problémákkal küzdő alanyok különösen élesen reagáltak a felvételekre.

Az Egészségügyi Közlönyben publikált adatok azt bizonyítják, hogy az elrettentés nem megfelelő módszer és még kevésbé hatékony, ha rossz idegállapotban lévő- a felmérést végzők szerint dohányzásra hajlamosabb- alanyokat próbálnak meggyőzni a cigaretta ártalmas mivoltáról.

 

Forrás: http://www.eurekalert.org/pub_releases/2011-11/uog-usn110811.php
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. november 24. csütörtök, 20:19
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később