vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Romániában már magától elalszik PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. november 24. csütörtök, 19:55

cigipapirRomániában bevezették az Európai Unió irányelvének megfelelő, csökkentett gyúlékonyságú cigaretta forgalmazására vonatkozó rendeletet, így már csak olyan termék kerülhet a román piacra, amely használaton kívül önmagától elalszik.

 

Bár a tűzoltók szerint sok ember életét mentheti meg az önmagától kialvó cigaretta bevezetése, ezek is okozhatnak tüzet, csak kisebb valószínűséggel. Az Európai Unió biztonsági előírásait követve Románia már be is vezette a forgalmazásukat. Ennek értelmében kizárólag olyan termék kerülhet az üzletekbe, amely önmagától kialszik, ha nem szívják.

A dohányárusok nem tudják megkülönböztetni egymástól a hagyományos és a tűzbiztos cigarettát, a különbséget ugyanis a szabad szemmel nem látható, oxigénáramlást fékező papírgyűrűk jelentik, amelyek révén egy idő után a cigaretta magától kialszik.

Az üzletek tulajdonosait komoly bírsággal sújthatják, ha régi típusú terméket árusítanak, ezeket viszont pontosabb vizsgálat nélkül nem lehet megkülönböztetni a biztonságosabb cigarettától.

A romániai gyártók azt ígérik, hogy bár a speciális papír miatt az előállítási költségeik növekednek, a dohánytermékek árát nem fogják megemelni.

 

Forrás: hirado.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. november 24. csütörtök, 19:58
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később