patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Füstmentességre készülnek a vendéglátók PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. november 21. hétfő, 13:19

reataurant_BpA vendéglátóhelyeken már megkezdték a felkészülést a januártól életbe lépő dohányzási tilalomra. 2012 januárjától minden zárt légterű helyen tilos lesz rágyújtani.

A kocsmák és bárok tulajdonosai forgalomcsökkenésre számítanak az alig több mint egy hónap múlva esedékes dohányzási tilalom miatt, és tartanak a dohányos vendégek ellenállásától. Ugyanakkor a vendéglátóhelyek megkezdték felkészülésüket a változásokra, bár sokan aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy hogyan lesz betartható a teljes cigaretta tilalom.

A törvény lehetőséget adna arra, hogy a dohányosoknak zárt légterű helyiséget alakítsanak ki az épületben, ez azonban nagyon drága megoldás. A füst elszívására és a levegő cseréjére vonatkozó szigorú követelményeknek megfelelő, költséges berendezések árát a legtöbb vendéglátóhely nem fogja tudni finanszírozni, ezért a cégek valószínűleg az olcsóbb megoldást, vagyis a dohányzási tilalmat választják majd.

2012-től a munkahelyeken és éttermekben is életbe lép a teljes dohányzási tilalom.  A bírságolást csak a három hónapos türelmi időt letelte után, áprilistól kezdi majd meg az ÁNTSZ.

 

Forrás:HírTV
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. november 21. hétfő, 13:20
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később