patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Teljes cigarettatilalom az intézményekben PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. november 21. hétfő, 13:11

naptar2012. január elsejétől lép életbe a kórházakra és iskolákra vonatkozó dohányzási tilalom. Az intézmények egész területén tilos lesz cigarettázni, így az udvarokon sem gyújthatnak majd rá a dohányos látogatók és a személyzet tagjai.

A nemdohányzók védelméről szóló törvény, amelyet áprilisban fogadott el az Országgyűlés, jövő év elejétől lép életbe. Mivel már csak bő egy hónap áll rendelkezésre a változásokra való felkészüléshez, több érintett intézményben megkezdték az emberek tájékoztatását.

A törvény előírásai szerint nyílt légtérben sem jelölhető ki dohányzóhely a közoktatási, gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézetekben és egészségügyi szolgáltatóknál, ezért az udvarokon sem lesz lehetőség a cigarettázásra. Rágyújtani tehát kizárólag az intézmény területén kívül, vagyis a kerítés túlsó oldalán lehet majd. A dohányzási szabályok megszegőire 30 ezer forintig terjedő egészségvédelmi bírságot szabhatnak ki.

A szakhatóság 2012. március 31-ig hirdetett türelmi időt, viszont ez csak a szabad területeken történő dohányzási tilalom megszegőire lesz érvényes.

 

Forrás:Petőfi Népe
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. november 21. hétfő, 13:13
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később