patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Kiforratlan dohányzási tilalom az új KRESZ-ben PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. november 21. hétfő, 12:50

kreszA jelenleg készülő új KRESZ számos olyan tiltást tartalmaz, amelyek létjogosultsága vitatott. Ilyen például az étkezést és a dohányzást tiltó szabály.

A KRESZ-tervezet célja, hogy érthetőbbé és átláthatóbbá tegye a szabályokat, ugyanakkor olyan újításokat is tartalmaz, amelyek megosztják a közvéleményt. A hatóságok kiforratlannak nevezték a terveket, sokan pedig azt vitatják, hogy valóban balesetveszélyes-e, ha a sofőr vezetés közben eszik, vagy dohányzik.

 

Pesoldt Ferenc, a Hungaroringen található Vezetéstechnikai Centrum vezető instruktora szerint a sebességhatárok változása fontosabb lenne:

„Elsősorban a sebesség helytelen megválasztása az oka a baleseteknek, és nem az, hogy a sofőr dohányzik, eszik vagy mással foglalkozik, sőt az elalvás vagy az ittasság is kisebb veszély. A relatív gyorshajtás viszont életveszélyes.”

Mások szerint a szigorodó szabályok önmagukban még nem járulnak majd hozzá a balesetek számának csökkenéséhez:

„Egyébként írhatnak akármit a KRESZ-be, a közlekedési morál a döntő.” – mondja D. Magyari Zsolt autósoktató.

A KRESZ-tervezet kevesebb tábla kihelyezését írná elő, közérthetőbb jelzésekkel, valamint a rosszabb utakon való sebességcsökkentésre és a kerékpárosok védelmére is nagy figyelmet fordít. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Közlekedéstudományi Intézet által újraírt KRESZ emellett minden olyan elfoglaltságot tiltana a sofőröknek, ami nem a vezetéssel kapcsolatos.

 

Forrás: Bors

Kép forrása: dunaharasztima.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. november 21. hétfő, 12:53
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később