Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Nem szoktat le az e-cigi PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. november 04. péntek, 17:28

e-cigitarA genfi egyetem kutatói szerint az elektromos cigaretta kétszer annyi nikotint juttat a szervezetbe, mint egy nikotintapasz. Ez a mennyiség a hagyományos cigarettákéval közel azonos, az e-cigi tehát mégsem segít a leszokásban.

Egy nemrég nyilvánosságra hozott kutatás eredménye szerint az elektromos cigaretták ugyanannyi nikotint juttatnak a szervezetbe, mint a normál cigaretta.

 

 

A genfi egyetem harminc dohányos tesztalannyal végzett kísérlete során azonos mennyiségű kotinin (a nikotin lebomlási terméke) halmozódott fel a résztvevők szervezetében, mint a hagyományos cigarettát szívó dohányosokéban. Ez az eredmény cáfolja a gyártók azon állítását, amely szerint az e-cigi segítheti használóit a dohányzásról való leszokásban.

Jean-Francois Etter genfi szakértő szerint a korábbi vizsgálatok félrevezetőek voltak, mivel gyakorlatlan dohányosokon végezték el őket, akiknek csak rövid ideig kellett kipróbálniuk az elektromos cigarettát.

 

Forrás: http://index.hu/tudomany/2011/11/02/az_elektromos_cigarettakkal_is_sok_nikotin_jut_a_szervezetbe/

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. november 04. péntek, 17:31
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később