Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Eredménytelen leszokásért alacsonyabb TB támogatás PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. október 25. kedd, 10:17

orvostorveny2012 áprilisától kötelező leszoktató programokon kell részt venniük a tüdőbetegségben szenvedő dohányosoknak. Akik mégsem tudnak leszokni 35%-al alacsonyabb TB támogatást kapnának.

Jövő évtől készül módosítani a kormány a gyógyszerár-támogatási rendszert, amely érzékenyen érinti majd a dohányosokat, amennyiben a törvényt változatlan formában fogadják majd el. A cigarettafüggő tüdőbetegeket ugyanis arra köteleznék, hogy leszoktató programokon vegyenek részt, és amennyiben ez sem vezet eredményre, a TB támogatásukat 90%-ról 55%-ra csökkentenék.

A krónikus tüdőbetegeknek szánt elvonó kúrákat központilag támogatná a kormány. Azok viszont, akik ennek ellenére képtelenek lesznek leszokni, elveszítik majd a TB támogatásuk jelentős hányadát, és lényegesen magasabb összeget lesznek kénytelenek kifizetni az egészségügyi ellátásért.

 

Forrás: Sunshine Rádió
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. október 25. kedd, 10:19
 

Hozzászólások  

 
0 #1 2013-01-30 23:28
Szerintem nem csak tájékoztatni kell az Embereket, hanem élhető körülményeket is biztosítani kell ahhoz hogy a mindennapi stressz, és a napi megélhetési problémák nyomásának hatására a hétköznapi Magyar ne a cigihez vagy az italhoz nyúljon amivel abban a pillanatban oldja a feszültséget.
Nyugati országokban miért tud egy melós 1500-2500 eurót keresni havonta, Itthon pedig kb. 600 eurót(ez már jó állásnak számít)?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később