vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Itt a tilos, hol a tilos? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. október 19. szerda, 11:59

holtilosA türelmi idő letelt, ennek ellenére Komlón még mindig nem tudják a dohányosok, hogy pontosan hol tilos és hol nem cigarettázni. A többség nem gyújt rá a „túlzsúfolt” helyeken, és így próbálja elkerülni azt, hogy bárkit is zavarjon.

A komlói dohányosok elmondásuk szerint betartanák a közterületekre vonatkozó dohányzási tilalmat, de a bonyolult rendeletek útvesztőjében nehéz eligazodniuk. Ráadásul sokan még csak nem is hallottak közülük arról, hogy bizonyos helyeken már nem gyújthatnának rá.

„Én egyelőre csak egy helyen, a városháza előtt láttam, hogy tilos rágyújtani. Mivel egy 20 ezer forintos büntetés igencsak megviselne, nem hiszem, hogy dohányoznék ott, ahol nem szabad. Már persze, ha tudnám, hogy hol tilos.” – mondja egy férfi, akit az újságírók figyelmeztettek rá, hogy éppen szabályszegést követ el.

A június végén érvénybe lépett közterületi dohányzási tilalom szerint a játszótereken és az azoktól számított 10 méteres távolságon belül, a buszmegállókban, illetve a kijelölő táblától számított 7 méteres sugarú körben, vagy egészségügyi, nevelési- közoktatási és gyermekjóléti-gyermekvédelmi közintézmények területén, valamint azok 10 méteres körzetében tilos a dohányzás.

A 2 hónapos türelmi idő letelt, és akár 20 ezer forintos büntetésre is számíthatnak azok, akik akarva-akaratlanul rosszkor, rossz helyen veszik elő az öngyújtót és a cigarettát- még akkor is, ha ezzel nem zavarnak egy közelben tartózkodó járókelőt sem.

 

Forrás: Új Dunántúli Napló

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. október 19. szerda, 12:01
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később