patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Beperelték az államot Rib Mountain dohányüzletei PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. október 17. hétfő, 13:50

A Rib Mountain-ban (Wisconsin, Marathon megye, USA) található dohányüzletek tulajdonosai pert indítottak az állam ellen, mivel a „sodord-magad gépek” által kínált szolgáltatás miatt gyárrá nyilvánították a kereskedésüket.

A pereskedő amerikai üzletekben cigarettasodró gépek állnak a vásárlók rendelkezésére, amelyekkel maguk készíthetik el a megvásárolt dohányból saját cigarettájukat. Az Egyesült Államokban eddig bármelyik dohányterméket árusító üzlet rendelkezhetett ilyen géppel, a tulajdonosokat azonban nemrég arról értesítették, hogy a „sodord-magad gépeket” üzemeltetők mostantól cigarettagyártóknak minősülnek, ezért ennek megfelelő engedélyre van szükségük a működéshez.

A dohányüzletek álláspontja szerint a rendelet az üzletükbe történő, jogtalan beavatkozás, mivel mindenkinek joga van dohányt vásárolni és cigarettát sodorni magának- a gépek csak ezt segítik. Véleményük szerint az állam ezzel ellehetetleníti a dohányt áruló üzleteket, és a csomagolt cigaretta megvásárlására akarja ösztönözni a fogyasztókat, mivel abból a különböző adóterhek révén nagyobb bevétele származik.

 

 

Forrás: http://www.wausaudailyherald.com/article/20111006/WDH0101/110060462/Rib-Mountain-tobacco-store-sues-state-over-permit-law?odyssey=tab|topnews|img|WDH-News

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. október 17. hétfő, 14:04
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később