patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Nagyobb és rettentőbb PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. október 03. hétfő, 15:51

cigarettes-4-engÚj borítást kapnak a cigarettásdobozok Kanadában: a csomagoláson még nagyobbak lesznek az elrettentő képek.

Hatalmas méretű, elrettentő képeket helyeznek majd el a kanadai cigarettásdobozokon a nagyobb hatás elérése érdekében. A gyártók 2012 közepétől lesznek kötelesek áttérni az új csomagolásra.

 

"Nagyobbá, figyelemfelkeltőbbé és még érthetőbbé akartuk tenni a képeket. Az ábrák meglehetősen durvák és ijesztőek is, de ez a dohányzás kegyetlen valósága. Az elmúlt években az emberek egyszerűen hozzászoktak a régi képekhez, ezért ismét szeretnénk megragadni a figyelmüket." - nyilatkozta Leona Aglukkaq egészségügyi miniszter.

A fotók a dobozok mindkét oldalának 75%-át takarják majd el, a jelenlegi 50% helyett. A dohányzás káros hatását kórházi felvételek szemléltetik: tüdőrákos, haldokló betegekről, valamint rákos testrészekről készített, 16 különböző képen.

Az új címkékre legkésőbb 2012. március 21-ig kell áttérniük a gyártóknak, június 19-e után pedig már nem kerülhet kereskedelmi forgalomba Kanadában olyan cigaretta, amelyen ne szerepelnének a hatalmas méretű, elrettentő fotók.

 

Forrás: http://hirszerzo.hu/kulfold/20110928_cigarettazas_doboz

Kép forrása: http://www.hc-sc.gc.ca/hc-ps/images/tobac-tabac/legislation/label-etiquette/cigarette-jpg/cigarettes-4-eng.jpg 

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. október 03. hétfő, 15:53
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később