patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Káosz a rendeletben PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. szeptember 30. péntek, 10:57

hber_tamsHáber Tamás, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének tiszteletbeli elnöke szerint a vendéglátóhelyeken 2012. január elsejétől bevezetésre kerülő, dohányzást tiltó rendelet nem járul majd hozzá a dohányosok számának csökkenéséhez, és sérti a vállalkozói szabadságjogot.

2012. január elsejétől lép életbe Magyarországon az a törvény, amely tiltja a dohányzást minden zárt légterű helyen, beleértve a szórakozó- és vendéglátóhelyeket is. A rendelet betartásának felügyelete az ÁNTSZ hatáskörébe tartozik majd.

„Célt tévesztett az a koncepció, amit Magyarországon képviselnek ennek az ügynek kapcsán. A felvilágosítás lenne a legfontosabb, hatni kell az emberekre, hogy milyen környezetben, milyen körülmények között, milyen élvezeti termékeket fogyaszthatnak. Önmagában a tiltás sehol sem vezetett célra a világon.”- nyilatkozta Háber Tamás, aki nem dohányzóként sem tartja célravezetőnek a teljes tilalom bevezetését.

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének tiszteletbeli elnöke szerint minden tulajdonosnak joga lenne eldönteni, hogy dohányzó, vagy nem dohányzó helyet akar-e üzemeltetni, és a vendégeknek szintén meg kellene adni a választás jogát.

„ Az önszabályzó rendszer az, ami működteti a világot, a törvények ezt segítik. Ha ez fordítva működik, és kényszerhelyzetbe hozzuk a vállalkozásokat, akkor föl fog borulni ez a rend, és a törvényt nem fogják betartani.”- mondta Háber Tamás.

 

Forrás: KlubRádió

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 30. péntek, 10:59
 

Hozzászólások  

 
0 #1 2011-11-11 20:12
Véleményem szerint nagyon sok vendéglátós lehúzhatja rolót.Aki dohányzik,nem fog kiállni a mínusz 10 fokba,hogy elszívjon egy cigarettát.Aki nem dohányzik az ezt soha nem fogja megérteni.Sokan akkor inkább nem fognak bemenni és otthon a jó melegben egy baráti társaságban fogja meginni a sörét.Lehet,hogy csak egy héten egyszer,de akkor legalább azt csinálja amihez kedve van.Lehet,hogy érdemes lenne egy aláírás gyűjtésbe kezdeni,hogy legalább a 30 négyzetmétert meg nem haladó helységben a tulajdonos joga legyen eldönteni,hogy dohányzó vagy nemdohányzó hely legyen.Remélem,hogy leszünk olyan leleményesek,ha nem lesz törvénymódosítá s,megtaláljuk a kiskaput.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később