Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Duplán büntette a dohányzást a MÁV PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. szeptember 30. péntek, 10:04

vonatA MÁV és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közös ellenőrzési akciót tartott kedden, hogy felhívják a figyelmet az érvényben lévő dohányzási tilalomra. A kettős ellenőrzés kettős büntetéssel járt, mivel mindkét szervezet ellenőrei bírságolhatnak.

A MÁV-Start Zrt. legtöbb vonatán, többek között a száz kilométernél rövidebb távon közlekedő szerelvényeken már tilos a dohányzás, jövő év január elsejétől pedig további szigorítások várhatók. A MÁV és az ÁNTSZ közös akciója közben erre is felhívták a figyelmet az ellenőrök.

A dohányzáson kapott utasokat nem csak figyelmeztették, hanem meg is bírságolhatták: a MÁV ellenőrei 8.000 Ft-os büntetést, a közegészségügyi felügyelők egészségvédelmi bírságot jogosultak kiszabni. Az egészségvédelmi bírság összege 20 ezer forinttól 2,5 millió forintig terjedhet, a helyszíni bírság azonban minden esetben legfeljebb 30.000 Ft lehet.

Januártól már valamennyi zárt légterű nyilvános helyen, tehát a közösségi közlekedési eszközökön is tilos lesz a dohányzás.

 

Forrás: http://www.stop.hu/articles/article.php?id=940164

Kép forrása: http://www.vonatmagazin.hu 

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 30. péntek, 10:08
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később