Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Módosított jövedéki adó - drágább cigaretta PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. szeptember 28. szerda, 11:21

forint_2A kormány támogatja azt a törvényjavaslatot, amely növelné a cigarettára kivetett adót, így hozzájárulna a népszerű dohánytermék nagyobb mértékű drágulásához.

A nemzetgazdasági miniszter több adótörvényt módosító javaslata szerint a cigaretta adóját növelnék, az alkoholpárlatok adóját viszont egységesen alacsonyabb szinten tartanák.

 

A korábban benyújtott törvényjavaslat még két elemből álló jövedéki adót határozott volna meg a cigaretta esetében: az ezer darabonkéntit változatlanul hagyta, és csak a kiskereskedelmi ár szerintit növelte volna meg.

A jelenlegi módosítás az első elemet is érinteni fogja, három fokozatban emelve a termékre kirótt jövedéki adót. Az első lépcső idén november 1-től lesz esedékes, amikor az ezer darabonkénti a korábbi 9 750 forint helyett 10 550 forintra nő. Ezt követően 2012. május 1-től 11 300 forintra, majd november 1-től 11 750 forintra emelkedik a cigaretta ezer darabonkénti adója.

A jövedéki adó drasztikus emelése a legnépszerűbb dohányterméket, a cigarettát érinti, a szivar, továbbá a cigaretta- és a pipadohány adója szintén emelkedik, de a jóval kedvezőbb, eredeti javaslat szerint.

 

Forrás: http://hirszerzo.hu/profit/20110926_jovedeki_ado_dohanygyartok 

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 28. szerda, 11:23
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később