vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Öl és elbutít? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. szeptember 26. hétfő, 11:53

memoriaA newcastle-i Northumbria Egyetem kutatása szerint a cigaretta nem csak az egészségre, de a memória működésére nézve is ártalmas.

 

A Northumbria Egyetem kutatócsoportjának szakemberei rendszeres cigarettázók, egykori dohányosok és soha rá nem gyújtó emberek körében vizsgálták az alanyok kognitív teljesítményét. Az eredmények szerint a dohányzás lassítja a memória működését, a leszokás után viszont ismét a nem dohányzókéval azonos szintű lesz a teljesítmény.

A kutatás résztvevőinek emlékezetét életszerű szituációban tesztelték. Az egyetem területén előre meghatározott feladatokat kellett végrehajtaniuk. A dohányosok ezt követően mindössze a feladatok 59%-ára emlékeztek, míg a korábbi dohányosok 74%-os, a soha nem dohányzók pedig 81%-os teljesítményt nyújtottak.

A Drug and Alcohol Dependence című folyóirat internetes kiadásában megjelent tanulmány az első, amely a dohányzás kognitív funkciókra gyakorolt hatását ártalmasnak találta.

 

Forrás: http://www.mno.hu/portal/811242

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 26. hétfő, 11:55
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később