patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Nagy kárt okozott Irene a dohánytermesztőknek PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. szeptember 19. hétfő, 11:18

hurrikanAz Irene névre keresztelt hurrikán hatalmas károkat okozott a dohányföldeken. Az érintett gazdaságokban jelenleg a megmaradt növények betakarítása a legsürgetőbb feladat. A termelők az épületeken, gépeken és az ültetvényeken esett kárt farmonként akár 3-4 millió dollárra becslik.

Az 1-es erősségű Irene hurrikán augusztus végén sújtott le az USA-ban, 140 km/óra erejű széllökéseivel. Több százezer embert telepítettek ki miatta, és New Yorkot is elérte, számos sűrűn lakott településsel együtt.

Irene a dohányföldeket sem kímélte, ahol még zajlik a károk felmérése. A gazdaságok gépei és épületei helyenként komolyan megrongálódtak, a növények levelét és szárát pedig alaposan megtépázta a vihar. Brunswick megyében a betakarítatlan termést az eső és a szél megtizedelte, a tulajdonosok azonban menteni próbálják azt, ami megmaradt Irene után.

Idén átlagon felüli termést vártak a dohánytermesztők, ezért még nehezebb számukra szembenézni a hatalmas veszteséggel. A hurrikán szinte minden hektár területet érintett, egyes farmok kára a 3-4 millió dollárt is eléri.

 

Forrás: http://www.cigarettesreviews.com/irene-severely-damages-tobacco

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 19. hétfő, 11:20
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később