Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Három lépésben, gyorsabban drágul a cigaretta PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. szeptember 16. péntek, 13:26

haromlepcsosA dohánytermékek jövedéki adóját fokozatosan, három lépésben készül emelni a kormány. 2011 novemberétől 2012 novemberéig ezer darab cigaretta esetén 18 080 forintról 21 740 forintra emelkedik majd az adó. Emellett rendelet gátolná meg az olcsóbb áru felhalmozását és értékesítését is.

A cigaretta jövedéki adóját módosító javaslat szerint nem csak a cigaretta ára növekedne, hanem a kereskedőket emellett szigorú rendelet kötelezné a drágább áru forgalmazására. Egy ilyen szintű adóemelés bejelentése után ugyanis a kereskedők felhalmozásba kezdenek, és igyekeznek minél tovább a régi szállítmányt árulni. Az emelés hatása így csak később jelenne meg az inflációs statisztikában, ezért a kormány úgy próbálja lerövidíteni az olcsóbb termékek kifutását, hogy a régi zárjegyű cigaretták értékesítését legfeljebb 30 napig engedélyezi. December elsejétől tehát a vásárlóknak már az első lépésben megemelt adót kell megfizetniük minden doboz cigaretta után.

A dohánytermékek jövedéki adóján kívül az alkoholos italokra kirótt, valamint a szerencsejátékok úgynevezett játékadóját is emelni készül a kormány.

 

Forrás: elelmiszer.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 16. péntek, 13:28
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később