patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Dobozonként 80%-os adó PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. szeptember 06. kedd, 17:40

adoemelesMinden doboz cigaretta árának 75-80%-a jövedéki adó Magyarországon, ami a tervek szerint tovább növekedhet a közeljövőben. A Nemzetgazdaság Minisztérium ősszel újabb emelést helyezett kilátásba.

Az Európai Unió tagországai alaposan megadóztatják a dohánygyártókat. A cigarettatermékek után éves szinten 400 milliárdos adóbevétele származik a magyar államnak, de nemzetközi viszonylatban ez sem számít magasnak, a cigaretta ára pedig egyes országokban a hazai többszöröse. Az EU 2018-ig adott haladékot Magyarországnak arra, hogy a cigarettát sújtó adót másfélszeresére növelje.

 

A dohánygyárak szerint az adóemelés negatív következményekkel járhat. Véleményük szerint ha a dohány adója az új szabályozás következtében drasztikusan nő, az a feketepiacot fogja erősíteni, a magyar fogyasztók ugyanis erősen árérzékenyek.

 

Forrás: Napi Ász

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 06. kedd, 17:46
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később