ukash kart |
Tiltott „étel” a rágódohány Nyomtatás
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. szeptember 06. kedd, 17:05

New_DelhiA gutka és a paan masala rágódohányok mostantól tiltott élelmiszernek minősülnek New Delhiben. Az új élelmiszer-biztonsági előírás támogatói szerint a szájüregi rák megelőzése végett volt szükség az intézkedésre, mások azonban nem értik, miért sorolható egyáltalán az élelmiszerek közé a dohánytermék.

 

 

New Delhiben eddig népszerű volt a rágódohány, mostantó azonban tilos lesz ennek az élvezetnek hódolni, ugyanis a termék új besorolásba került az élelmiszer-biztonsági listán, miután a Legfelsőbb Bíróság engedélyezte, hogy egyáltalán mint élelmiszert vehessék számba.

„Ez is egy élelmiszeripari termék. Minden, ami fogyasztható, annak minősül, és be kell tiltani minden élelmiszert, ami nikotint és dohányt tartalmaz.”-mondja V. N. Gaur, az FSSAI (Indiai Élelmiszer-Biztonsági és Minőségellenőrzési Hivatal) vezetője.

Természetesen nem mindenki ért egyet a füstmentes dohánytermékek betiltásával. Az ellenzők szerint valójában az indiai gutka-iparra mértek ezzel támadást, és az élelmiszerekre vonatkozó előírásokra hivatkozva tiltották be a dohányterméket.

 

Forrás: 

http://www.manoramaonline.com/cgi-bin/MMOnline.dll/portal/ep/contentView.do?contentId=9990455&tabId=18&channelId=-1073865025&programId=1080132925

 

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 06. kedd, 17:28