Tiltott „étel” a rágódohány |
Írta: Füstölgők |
2011. szeptember 06. kedd, 17:05 |
A gutka és a paan masala rágódohányok mostantól tiltott élelmiszernek minősülnek New Delhiben. Az új élelmiszer-biztonsági előírás támogatói szerint a szájüregi rák megelőzése végett volt szükség az intézkedésre, mások azonban nem értik, miért sorolható egyáltalán az élelmiszerek közé a dohánytermék.
New Delhiben eddig népszerű volt a rágódohány, mostantó azonban tilos lesz ennek az élvezetnek hódolni, ugyanis a termék új besorolásba került az élelmiszer-biztonsági listán, miután a Legfelsőbb Bíróság engedélyezte, hogy egyáltalán mint élelmiszert vehessék számba. „Ez is egy élelmiszeripari termék. Minden, ami fogyasztható, annak minősül, és be kell tiltani minden élelmiszert, ami nikotint és dohányt tartalmaz.”-mondja V. N. Gaur, az FSSAI (Indiai Élelmiszer-Biztonsági és Minőségellenőrzési Hivatal) vezetője. Természetesen nem mindenki ért egyet a füstmentes dohánytermékek betiltásával. Az ellenzők szerint valójában az indiai gutka-iparra mértek ezzel támadást, és az élelmiszerekre vonatkozó előírásokra hivatkozva tiltották be a dohányterméket.
Forrás:
|
Módosítás dátuma: 2011. szeptember 06. kedd, 17:28 |