Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Tiltott „étel” a rágódohány PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. szeptember 06. kedd, 17:05

New_DelhiA gutka és a paan masala rágódohányok mostantól tiltott élelmiszernek minősülnek New Delhiben. Az új élelmiszer-biztonsági előírás támogatói szerint a szájüregi rák megelőzése végett volt szükség az intézkedésre, mások azonban nem értik, miért sorolható egyáltalán az élelmiszerek közé a dohánytermék.

 

 

New Delhiben eddig népszerű volt a rágódohány, mostantó azonban tilos lesz ennek az élvezetnek hódolni, ugyanis a termék új besorolásba került az élelmiszer-biztonsági listán, miután a Legfelsőbb Bíróság engedélyezte, hogy egyáltalán mint élelmiszert vehessék számba.

„Ez is egy élelmiszeripari termék. Minden, ami fogyasztható, annak minősül, és be kell tiltani minden élelmiszert, ami nikotint és dohányt tartalmaz.”-mondja V. N. Gaur, az FSSAI (Indiai Élelmiszer-Biztonsági és Minőségellenőrzési Hivatal) vezetője.

Természetesen nem mindenki ért egyet a füstmentes dohánytermékek betiltásával. Az ellenzők szerint valójában az indiai gutka-iparra mértek ezzel támadást, és az élelmiszerekre vonatkozó előírásokra hivatkozva tiltották be a dohányterméket.

 

Forrás: 

http://www.manoramaonline.com/cgi-bin/MMOnline.dll/portal/ep/contentView.do?contentId=9990455&tabId=18&channelId=-1073865025&programId=1080132925

 

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 06. kedd, 17:28
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később