patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Divat a műcigi PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. augusztus 29. hétfő, 14:52

3966737873_f6872f304c_mHollywoodban egyre népszerűbb az elektromos cigaretta. A nemdohányzókat kevésbé zavarja, de az orvosok szerint egészségtelen.

Johhny Depp és Paris Hilton állítólag már csak műcigivel füstölög. Az egyre divatosabb elektromos cigaretta előnye, hogy vízpárát ereget, ezért a nemdohányzó környezetet sem zavarja. Műanyagból készül, világít, hatása és íze pedig a normál cigarettáéhoz hasonló, ugyanis nikotint adagol. Az úgynevezett „e-cigi” folyékony nikotint tartalmaz, a vízpára és a narancssárga fény tehát csak az illúzió kedvéért gomolyog és villan fel egy-egy szippantás után. Csikk sem marad utána, és nem kell eldobni: nikotinkapszulákkal üzemel, amelyek egyenként körülbelül 25 szál cigarettának megfelelő anyagot tartalmaznak.

Az orvosok mégis ellenzik a használatát, mert kevés tapasztalat van róla, ezért pontos egészségügyi hatásai sem ismertek. A leszokásban nem nyújt segítséget, előnye azonban az, hogy nemdohányzók társaságában is bátran „rá lehet gyújtani” egy műanyag cigire.

Forrás: nlcafe.hu

Kép: flickr


AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később