Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Az új ausztrál cigaretta: sötétzöld és elrettentő PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. augusztus 29. hétfő, 14:46

2854440-3x2-285x190Az ausztrál Alsóház elfogadta azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében 2012-től kizárólag egyszerű, sötétzöld színű csomagolásban lehet majd árulni a cigarettát. A dobozokon emellett szemléltető képek és feliratok hívják majd fel a figyelmet a dohányzás egészségügyi kockázataira.

Jövő év július 1-jétől lép életbe Ausztráliában az a dohányáruk forgalmazására vonatkozó törvény, amelynek értelmében eltűnnek majd a márkajelzések a cigarettás dobozokról, az egyhangú csomagoláson pedig elrettentő fotók és feliratok szemléltetik majd a dohányzásnak tulajdonított betegségek következményeit.

Az ausztrál Medical Association és a Rákellenes Tanács egyaránt üdvözölte a szavazás eredményét. A jogszabály ellenzői azonban attól tartanak, hogy ez az intézkedés a cigarettahamisítóknak és csempészeknek kedvez, a csomagolás ugyanis egyszerűbbé és könnyebben utánozhatóvá válik majd. Mások az elrettentő képeket ellenzik.

„Van egy hírem az egészségügyi miniszternek és a kormánynak: az élet megöli az embereket. Bizony veszélyes tevékenység az élet, ezt pedig törvényekkel nem tudjuk meggátolni." -mondja a liberális Alex Hawke.

A jogszabály jelenleg már csak a Szenátus jóváhagyására vár.

Forrás: abc.net.au


AddThis Social Bookmark Button

 

Hozzászólások  

 
0 #1 2011-11-15 15:52
Mar igy is 35ezer forint itt Ausztraliaban egy karton cigaretta!....es akkor még az esztetikai élménytol is megfosztanak amit egy izleses cigisdoboz látványa okoz ....hát hova fajul a világ!? :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később