Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Nem követik New York példáját a dohányzás betiltásában PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. augusztus 25. csütörtök, 10:16

iStock_000013655185XSmallNem a tiszta levegőért, hanem kizárólag a dohányzás ellen szól Coun Norman Hardy, a blackpooli Tanács Engedélyező Bizottságának elnöke szerint az a köztéri dohányzást tiltó törvény, amely a golfpályákon, spotpályákon, tereken, valamint a Herald Square-hez hasonló plázákban tiltja a dohányzást az USA fővárosában. Néhány angol város követni kívánja New York példáját, máshol azonban ellenzik és értelmetlennek tartanák az intézkedést.

 

 

 

„Hallottam erről a javaslatról más angol városokat illetően, nálunk azonban nem szerepel napirendi pontként. Én magam is leszokott dohányos vagyok, azonban nem látom be, hogy miért lenne káros a szabadban történő dohányzás mások egészségére.”- mondja  a blackpooli Engedélyező Bizottság elnöke, majd hozzáteszi: „Ez tulajdonképpen dohányzásellenes intézkedés lenne, ami nem szolgálná a levegő tisztaságának megóvását.”

A dohányzást csak olyan nyílt helyeken korlátozzák, mint például az éttermek és a kávézók terasza. Egy 2010-ben bevezetett rendelet szerint Blackpool minden kültéri terasszal rendelkező vendéglátóhelyén a terület 75%-át a nem dohányzó vendégek számára kell fenntartani. Ugyanakkor kevés az esély arra, hogy egy new york-ihoz hasonló tiltó rendeletet támogatnának Angliában.  „Nem hiszem, hogy létezne bármilyen bizonyíték arra, hogy valaki szabad légtérben egészségkárosodást szenvedett volna a passzív dohányzás miatt.”- mondja  Paul Nuttall EU-képviselő.

 

Forrás: http://www.blackpoolgazette.co.uk/news/local/street_smoke_ban_unlikely_in_blackpool_1_3701417
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 25. csütörtök, 10:19
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később