patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Cigaretta és rúdtánc csak 21 év felett – Dohányzási tilalmat ellenző sztriptízbárok DeKalb-ban PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. augusztus 24. szerda, 14:01

iStock_000002297442XSmallA georgiai DeKalb városában azt készülnek megvitatni a törvényhozók, hogy a vendégek, vagy a vendéglátásban dolgozók jogait vegyék-e figyelembe a dohányzási tilalom bevezetése során. A város nyolc felnőtt klubjának tulajdonosai azt kérik, hogy esetükben tekintsenek el a vendéglátóhelyekre vonatkozó dohányzási tilalomtól.

 

 

 

„Ha valaki felnőtt klubba kíván ellátogatni, ahol dohányozni is lehet, akkor szabadon dönthessen így.”- mondja az egyik DeKalb városában található sztriptízbár képviselője. Álláspontjuk szerint, ha valaki nagykorú és nem tiltja semmi azt, hogy ellátogasson egy sztriptízbárba, akkor a vendég döntése kellene legyen az is, hogy dohányozni szeretne-e.

A megyei Egészségügyi Bizottság javaslata, amelynek értelmében tilos lenne cigarettára gyújtani a város közterületein, tehát a parkokban, bárokban és a sztriptízbárokban is, így azt a kérdést veti fel, hogy korlátozható-e ilyen drasztikusan a kizárólag nagykorú vendégeket kiszolgáló bárok esetében a dohányzás.

„Ha az egész államban lépne érvénybe egy ilyen rendelet, akkor természetesen nem tiltakoznánk. Mivel azonban csak DeKalb városában akarják bevezetni, nagyon rossz hatással lenne az üzletre.”- nyilatkozza egy másik tulajdonos, aki szerint ügyfelei más városok bárjait kezdenék látogatni a tiltás miatt.

Az Egészségügyi Bizottság a passzív dohányzás ártalmaira és költségeire hivatkozva kívánta a klubokra is kiterjeszteni a dohányzási tilalmat, ám a tulajdonosok és a vendégkör határozott fellépésének eredményeként a javaslatot várhatóan el fogják vetni, ugyanis hét bizottsági tagból öt jelezte, hogy a bártulajdonosokkal ért egyet.

 

Forás: http://www.ajc.com/news/dekalb/dekalb-expected-to-snuff-1129455.html

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 24. szerda, 14:06
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később