Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Füstmentes Oroszország PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. augusztus 19. péntek, 13:53

iStock_000012965080XSmallÚj részletek kerültek napvilágra az Oroszországban tervezett, szigorú dohányzásellenes törvényekről. A várhatóan 3-4 év múlva bevezetésre kerülő tiltások nem csupán a szórakozóhelyekre és éttermekre, hanem a lakóházakra is vonatkoznak. A repülőtereken, pályaudvarokon és a közlekedési eszközökön sem lehet madj rágyújtani.

 

Oroszország 2008-ban csatlakozott a WHO álatal 2003-ban létrehozott, a dohányzás visszaszorítását célzó keretegyezményhez. Eddig csupán olyan átlagosnak számító intézkedések születtek az országban, mint a munkahelyeken, vagy az egészségügyi intézményekben és zárt sportintézményekben való dohányzási tilalom. A jelenlegi tervezet azonban már a dohánytermékek reklámjára, a cégek szponzori tevékenységének tiltására, az árak meghatározására és szinte minden létező közterületre kiterjed.

A dohánytermékekre minimálárat készülnek meghatározni, amely az élelmiszerek drágulásánál nagyobb mértékben, évente emelkedne. 2013-ig felszámolnák a dohánytermékeket árusító kioszkokat, hogy csak a nagyobb áruházakban lehessen hozzájutni az addigra luxuscikké váló cigarettához.

Úgy tűnik, hogy Oroszország egy füst alatt kívánja bevezetni a nyugat-európai országokban fokozatosan, egymás után hatályba léptetett valamennyi dohányzásellenes törvényt. A közlekedési eszközök, pályaudvarok és repülőterek, a szórakozóhelyek, bárok és éttermek, valamint a lakóházak lépcsőházai egy csapásra válnak majd füstmentessé a tervek szerint. A dohányzási tilalom nem csupán a cigarettára, hanem a tubákra, vízipipákra és a rágóbagóra is vonatkozik majd.

 

Forrás: MTI

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 22. hétfő, 14:01
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később