Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A bolgár döntés: Eszik, iszik, dohányzik, vagy vezet? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. augusztus 19. péntek, 13:31

iStock_000010950983XSmallA bolgár parlament a közúti balesetek jelentős százalékát annak tulajdonítja, hogy a sofőrök figyelmét egyéb tevékenységek terelik el, ezért olyan törvény bevezetését tervezi, amely a DVD nézés és SMS írás mellett tiltaná a vezetés közbeni dohányzást és étkezést is.

 

 

 

A törvénytervezet szerint nem csupán a dohányzást és étkezést tiltanák meg, hanem a sofőrök véralkoholszintjét egy gépkocsiba szerelhető készülék állandóan ellenőrizné, így a motor el sem indulna, ha a vezető ittasan próbálna a volán mögé ülni. A szerkezet beszerelését kötelezővé tennék, kiváltva ezzel a szondáztatásokat.

A bolgár szigor az utasokra is kiterjedne, mivel egy esetleges közlekedési kihágás elkövetése után már nem csak a sofőrt, hanem minden kocsiban tartózkodó személyt megbírságolhatnának a tervezet szerint.

A biztonságosabb közlekedés érdekében a középiskolai oktatás részét képezné a kresz, a légzsákokhoz pedig jeladó tartozna, amely azok kinyílása után azonnal értesítené a mentőket.

A tervezett reform valódi próbája az lesz, hogy vajon megvalósítható-e a gyakorlatban minden egyes pontja.

 

Forrás: novinite.com

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 22. hétfő, 13:35
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később