patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Orosz tervek a dohányzás ellen PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. augusztus 18. csütörtök, 13:15

iStock_000002814751XSmallOroszországban is komoly szigorítások várhatók egy a Moscow News Weekly-ben nemrég megjelent írás szerint. A nyugat-európai országokban már több helyen bevezetett közterületi dohányzási tilalom mellett szigorú rendeletek elfogadtatására készül az orosz Egészségügyi Minisztérium.

 

 

A javasolt jogszabály megtiltaná a dohányzást a nyilvános helyeken, tehát a szállodákban, kávézókban és éjszakai klubokban. Ráadásul nem csupán a „klasszikus” cigarettára vonatkozna, hanem a fővárosban népszerű vízipipák használatára is kiterjedne.
Emellett szintén füstmentes zónává válnának a börtönök és az előzetes fogvatartási központok.

A tervezet egyes pontjai a reklámtevékenységet szorítanák szűk keretek közé. A dohányipari cégek nem szponzorálhatnának rendezvényeket és nem folytathatnának "ösztönző értékesítést".

Az új jogszabályokat 2014-ig kívánják bevezetni Oroszországban, a dohányipari cégek érdekképviselete azonban már jelezte, hogy lépéseket kíván tenni a törvénytervezet módosításának érdekében.

 

Forrás: tobaccoreporter.com

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 22. hétfő, 13:37
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később