patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Kiterjesztett dohányzási tilalom Ottawaban PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. augusztus 17. szerda, 16:26

iStock_000005178521XSmallKanada fővárosában, Ottawaban megkezdődtek egy új dohányzásellenes tilalom bevezetésének előkészületei. Stephen Blais tanácsos kezdeményezésére a 2012-es „terasz szezonban” valószínűleg már tilos lesz cigarettára gyújtani este 8 óra előtt a nyilvános közterületeken, vagyis a strandokon, parkokban és éttermi teraszokon.

 

Sokan úgy vélik, hogy ez a lépés csupán a zárt helyekre érvényes tilalom „természetes kiterjesztése”, a jelenlegi törvények ugyanis már jó ideje tiltják a zárt, nyilvános helyeken történő dohányzást a fővárosban. Egy felmérés szerint a dohányzó helyiek között is akadnak olyanok, akik ellenzik az éttermi teraszokon a cigarettázást, mivel étkezés közben zavarja őket a füst. Mások a tisztább parkok és csikkmentes strandok érdekében tartanák helyesnek a rendelet bevezetését, ezért Blais tanácsos nem tart attól, hogy törvényjavaslatát támadások érnék a lakosság részéről. Kivételek azonban mindig akadnak.

„Halálra törvénymódosítgatnak minket.”-mondja egy éttermi teraszon dohányzó ottawai,  Maxine Muise, aki követhetetlennek tartja a tilalmak folyamatos kibővítését.

Az este 8 óra előtti dohányzási tilalom bevezetését az esetleges éttermi bevételkiesések is kétségessé teszik. Blais szerint az eddig készített felmérések szerint a dohányzási tilalmak nem járnak hosszú távú, negatív gazdasági hatással.

 

Forrás: http://www.ottawacitizen.com/health/Limits+outdoor+smoking+draw+approval/5254422/story.html 

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 17. szerda, 16:37
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később