Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Dohányzó helyiségért harcolnak a michigani bártulajdonosok PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. augusztus 17. szerda, 16:09

iStock_000005118870XSmallÉrzékenyen érinti az új dohányzásellenes törvény az amerikai Michigan állam bárjait és a vendégek szórakoztatását ellátó egyéb vállalkozásokat- írja a Detroit Free Press. A 2010 május 1-től életbe lépett teljes dohányzási tilalom óta egyes bárok bevétele mintegy 50%-al esett vissza, ami elbocsájtásokat és az alkalmazottak bérének csökkentését vonja magával.

 

„Én akarok döntést hozni a saját tulajdonomat illetően. Ha nem dohányzó helyet szeretnék üzemeltetni, akkor legyen rá lehetőségem. Ha pedig azt akarom, hogy dohányzó hely legyen, szintén adják meg erre a lehetőséget.”- mondja az All Around bár tulajdonosa, Dave Karlson, aki alkalmazottainak közel felétől kényszerült megválni bevételeinek drasztikus csökkenése miatt.

Nem kizárólag a bárok tulajdonosait és alkalmazottait érinti a dohányzásellenes törvény hatása. Az őket ellátó kereskedők és forgalmazók, valamint a szórakoztató berendezések (zenegépek, nyerőgépek) üzemeltetői is bevételtől esnek el, ezért egyeztetéseket kezdeményeztek a törvényhozókkal és közel 400-an fordultak a michigani Magántulajdon Védelmének Képviseletéhez.

A demokrata politikusok eredetileg támogatták a dohányzási tilalom bevezetését, azonban az őket képviselő Douglas Geiss szerint engedélyezni kellene a megfelelő dohányzó helyiségek kialakítását.

"Meggyőződésem, hogy ha nem nyújtunk valamilyen módon  segítséget ezeknek a vállalkozásoknak, akkor tönkre fognak menni, ennek minden vele járó következményével, üres épületeket hagyva maguk után." mondja Geiss. Az érdekképviseletek meghallgatása várhatóan szeptemberben veszi kezdetét, egy esetleges törvénymódosítás reményében.

 

Forrás: http://www.freep.com/article/20110814/NEWS05/108140477/Politicians-hear-smoking-ban-concerns

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 17. szerda, 16:11
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később