vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Szájban oldódó dohánytermékek- hideg fogadtatás Coloradóban PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. augusztus 17. szerda, 16:01

A hazánkban kevéssé ismert, szájban oldódó dohánytermékek először 2001-ben jelentek meg a piacon, tehát tíz éves múltjukkal nem számítanak újdonságnak. Ennek ellenére parázs viták követik egy-egy új nikotinos golyó, pálcika vagy szalag megjelenését. Legutóbb Coloradóban keltett indulatokat a debütáló Camel Dissolvables.

A szájban oldódó nikotinos „cukorkák” őrölt dohányt, valamint ízesítő anyagokat tartalmaznak, és golyó, pálcika, vagy szalag formájában árusítják őket. Füstmentes termékek, ezért a klasszikus cigaretta alternatívái lehetnének az egyre szaporodó, dohányzási tilalommal ellátott helyeken. Árusításuk azonban folyamatos akadályokba ütközik, ellenzőik szerint ugyanis kevés adat áll rendelkezésre róluk.

Öt hónappal a Camel Dissolvables coloradói piacra dobása után a helyi Egészségügyi Tanács közmeghallgatást szervezett, melyen az egészségügyi szempontokat vitatták meg. A termék előállítói szerint az aggályok teljesen alaptalanok.

„Rendelkezésünkre állnak pontos adatok a szájban oldódó dohánytermékekről- mondja Sara Troy Machir kommunikációs igazgató.- Legalább öt olyan tanulmányt tudunk felmutatni, amelyet az NIH (Nemzeti Egészségügyi Intézet) készített a termékben jelen lévő anyagokról.”

Más egészségügyi szakemberek arra hivatkozva ellenzik a termékek árusítását, hogy cukorkára hasonlító megjelenésük, valamint mentolos ízesítésük miatt veszély jelentenek a gyermekekre nézve. A nikotin jellegztes ízét azonban a gyártó szerint nem lehet összetéveszteni egy átlagos cukoréval, a terméket pedig gyermekbiztos csomagolásban árusítják.

 

Forrás:http://www.gazette.com/articles/tobacco-123181-colorado-health.html
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 17. szerda, 16:02
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később