Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Nemdohányzó strand Franciaországban PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. augusztus 09. kedd, 13:51

746624630-rauchen-verbot-rauchverbot-strand.5A dél-franciaországi kikötőváros, La Ciotat strandján már nem kell közös levegőt szívniuk a dohányzó és nem dohányzó fürdőzőknek. A Lumiere névre keresztelt partszakasz egy részét kizárólag a nem dohányzó vendégek látogathatják.

Egy francia kisvárosban, La Ciotat-ban található Európa első olyan strandja, ahol szabad ég alatt valósították meg a dohányosok és nem dohányzók korábban csak éttermekre és zárt helyekre jellemző elszeparálását.

A helyi rendőrség járőrei 35 eurós (9500 forint) pénzbírsággal büntethetik azt, aki cigarettára gyújt a strandon. A nemdohányzó strand népszerűségének oka a város lakói szerint nem a füstmentesség, hanem a tisztább homok. "Éveken át osztogattunk hamutálakat a strand területén és szórólapokon hívtuk fel az emberek figyelmét arra, hogy ne dobálják szanaszét a csikkjeiket, de minden hiába volt"- mondja Noel Collura, a város környezetvédelemért felelős illetékese, a nemdohányzó strand ötletgazdája.

 

Forrás: hetivalasz.hu

Kép forrása: kreiszeitung.de

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 09. kedd, 13:55
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később