Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
85 ezer javaslat érkezett Brüsszelbe a dohánytermékekkel kapcsolatban PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. augusztus 02. kedd, 18:06

iStock_000005898935XSmallAlig három hónap alatt több mint 85 ezer állampolgár küldte el véleményét és javaslatait az Európai Bizottságnak a dohánytermékek forgalmazásáról szóló irányelv módosítását illetően. A nyilvános konzultáció résztvevőinek száma jól mutatja, mennyi embert érintenek a dohányzással kapcsolatos rendeletek.

Az Európai Bizottság kezdeményezésének célja az volt, hogy lehetőséget adjon az érintetteknek arra, hogy kifejtsék véleményüket, és a törvények előkészítői elé tárják javaslataikat. A több mint 85 ezer hozzászólás főként a károsanyag-tartalomra, a csomagolásra, a figyelemfelkeltő piktogramokra vonatkozott.

A dohányzási tilalmak pártolói és ellenzői egyaránt hozzászóltak a témához, ezért az eredmények kiválóan szemléltetik, mennyire megosztják a közvéleményt az elrettentő, egészségügyi kockázatot szemléltető képek, valamint az ízesített cigaretta betiltását sürgető javaslatok. Sokak szerint ezeknek nincs érdemleges hatásuk a dohányzás terjedésére.

A beérkezett véleményeket hasznos szempontnak tartja az EU a majdani jogszabály-módosításhoz. A konkrét javaslatot várhatóan jövőre mutatja be az Európai Bizottság. A konzultációról készült angol nyelvű riport letölthető itt.

 

Forrás: InfoRádió
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 02. kedd, 18:09
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később