Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Szigorodó tiltás, illegális dohánykereskedelem PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. augusztus 02. kedd, 17:57

iStock_000011180219XSmallAz Európai Unió országaiban sorra születnek újabb és újabb törvények a dohányzás visszaszorítására. Miközben a cigaretta egészségügyi következményeit egyre gyakrabban hasonlítják a kemény drogokéhoz, és igazi hadjárat indult a gyártók, forgalmazók és fogyasztók ellen, egyes országokban már tapasztalható a következmény: a csempészet felvirágzása.

 

Szigorú törvények kezdik tiltani Európa-szerte a dohányzást: közterek és közintézmények, szórakozóhelyek, buszmegállók és aluljárók válnak „füstmentes övezetté” hazánkban. Ezzel párhuzamosan eddig soha nem tapasztalt mennyiségű, a dohányzás veszélyeire figyelmeztető cikk jelenik meg a sajtóban. Egy nemrég megjelent írás szerint már az ovisok is cigiznek: állítólag a magyar ötévesek nyolc százaléka kipróbálta, milyen érzés rágyújtani a csendes pihenő előtt. Hasonló hangvételű cikkekben orvosok nyilatkoznak arról, hogy már egy szál cigaretta is függőséget okoz, miközben a nem dohányzó felnőttek között alig akad olyan, aki ne próbálta volna ki életében legalább egyszer.

A dohányzásellenes kampányok és a termékre kirótt egyre magasabb adók nem minden esetben járnak kedvező következménnyel. Franciaországban, ahol a lakosság 31%-a rendszeres dohányos, a szigorú tilalmak és áremelések bevezetését követően 20%-al nőtt a csempészett dohányáru mennyisége. Németországban szintén hasonló jelenséget figyeltek meg. A kormánynak évi 13 milliárd euró bevételt hozó adó, amelyet a cigarettára vetettek ki nem csökkentette a dohányosok számát, viszont a jelenleg forgalomban lévő termékek közel negyede csempészett.

Ezek az adatok a dohányipar képviselőinek korábbi aggályait támasztják alá, amely szerint a tiltás az illegális kereskedelemnek kedvez majd, így azok a fogyasztók, akik nem tudnak megválni szenvedélyüktől ellenőrizetlen, rosszabb minőségű, csempészett árut fognak beszerezni.

 

Forrás: 168 óra

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 02. kedd, 17:59
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később