Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Még mindig sokan cigiznek a megállókban PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. július 12. kedd, 10:00

20101215dohanyzas4Amikor bevezették a dohányzási tilalmat a BKV megállókban, sokakban felmerült a kérdés, mennyire lesznek hajlandók eleget tenni az emberek az új rendeletnek, és hogyan fogják büntetni a szabálysértőket a Fővárosi Közterület-felügyelet ellenőrei. A tapasztalatok szerint fél évvel az új törvény bevezetése után egyre többen dohányoznak a BKV megállókban.

 

 

A járókelők szerint ismét egyre többen gyújtanak rá a buszmegállókban. A Fővárosi Közterület-felügyelet szolgálati igazgatóhelyettese, Miklós István szerint ez egy emberi magatartás, amit nem könnyű megváltoztatni, ugyanakkor továbbra is változatlanul felügyelik a dohányzási tilalom betartását.

Az ellenőrök többnyire beérik a figyelmeztetéssel, ha a tilalom megszegője engedelmesnek mutatkozik, és első felszólításra eloltja a cigarettát. Eddig mintegy 1000 ilyen esetből csupán 7 alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot, és 6 alkalommal tettek feljelentést. „Azt senki nem várhatja el, hogy ez teljes egészében megszűnik. Mindig lesznek olyanok, akik valamilyen formában megsértik a szabályokat.” – mondja Miklós István, aki szerint ha megfelelő hangnemben szólnak a megállókban cigarettázókhoz, az esetek 99 %-ában abbahagyják a dohányzást. „Nyilván vannak szélsőséges esetek, de ezeket nem hiszem, hogy rendészeti úton lehetne kezelni.”

A bírságot tehát még maguk az ellenőrök is túlzásnak tartják, inkább udvariasan megkérik a szabálysértőket arra, hogy tartsák tiszteletben a rendeletet. Tapasztalataik szerint csökkent ugyan a tiltott helyeken dohányzók száma, azonban még mindig sokan gyújtanak rá a BKV megállókban.

 

Forrás: InfoRádió

Kép forrása: origo.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. július 26. kedd, 11:06
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később