Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Percre mérik a cigarettaszünetet Firenzében PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. július 21. csütörtök, 09:25

iStock_000000491655XSmallOlaszországban komoly vitát váltott ki a firenzei polgármester intézkedése, amely szerint a városházán dolgozók kötelesek ledolgozni a cigarettázással töltött időt.

Firenze polgármesterére, Matteo Renzi-re egyáltalán nem jellemző az olaszok híres lazasága, a munkaidő betartására ugyanis svájciakat megszégyenítő pontossággal ügyel. A város önkormányzatánál dolgozók számára kötelezővé tette az elektronikus belépőkártya használatát a cigarettaszünetben, így percre pontosan mérhető, hány perc „ment füstbe” a munkaidejükből, amit aznap le kell dolgozniuk.

Az olasz munkavállalói érdekképviseletek tiltakoznak a polgármester új szabálya ellen arra a munkaügyi törvényre hivatkozva, amely szerint minden hat óra munka után legalább tíz perc pihenőidő jár a dolgozóknak, függetlenül attól, hogy mivel töltik azt. A Corriere della Serának nyilatkozó szociológus szerint a kávészünet betiltása a termelékenység kárára menne, mert ez a fajta pihenés nem a lazsálás, hanem a kollégákkal való találkozás és információcsere ideje.

 

Forrás: inforadio.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. július 26. kedd, 11:05
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később