Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
14 éven belül betiltják, és addig pult alól árulják a cigarettát PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. július 18. hétfő, 09:30

iStock_000004176272XSmallÚj-Zélandon 2025-ig tart majd a „türelmi idő” : az egyre szigorodó tiltások nem titkolt célja, hogy végül teljesen betiltsák a dohányzást. Turiana Turia egészségügyi miniszter az efelé vezető első lépésnek nevezte azt a nemrég elfogadott törvényt, amely szerint már nem lehet kihelyezni a dohánytermékeket az üzletek polcaira.

Új-Zélandon a parlament elfogadta azt a törvényt, amely szerint mostantól pult alól kötelesek árusítani a cigarettát az üzletek, ugyanis tilos lesz polcra kihelyezni a dohányárut. Emellett tovább szigorították az árusításra vonatkozó szankciókat, így ha valaki kiskorúnak ad el dohányterméket, 1,6 millió forintnak megfelelő büntetésre számíthat.

Turiana Turia egészségügyi miniszter 2025-ig el szeretné érni a dohányáruk teljes betiltását az országban, ezért fokozódó tilalmak és újabb dohányellenes törvények bevezetésére lehet számítani Új-Zélandon a következő években.

 

Forrás: fn.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. július 26. kedd, 11:04
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később