vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Egyen csomagolás, könnyebb hamisítás PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. június 16. csütörtök, 17:33

89750Ausztráliában a kormány egyszínű cigarettacsomagolást vezetne be, remélve, hogy ezzel is csökkenthető a dohányzók száma. A Nemzetközi Kereskedelmi Kamara - ICC- hamisítás elleni tagszervezete szerint viszont ezzel a módosítással a dohánytermékek hamisítását könnyítenék meg.

Az ausztrál kormány új törvénytervezete alapján a dohánygyártóknak egyszerű, márka és dizájnelemek nélkül kellene forgalmazniuk termékeiket, hogy csökkentsék azok vonzóságát és ezzel a dohányzók számát.

Az ICC-n belül működő Business Action to Stop Counterfeiting and Piracy –BASCAP – szerint viszont ezzel a módosítással egyszerűsödne a hamisítás, mivel az üres csomagoláson nem lennének a korábbi megkülönböztető jegyek, amelyek hiányáról egy hamisítvány felismerhető. A BASCAP azt is kiemelte, hogy a kormány intézkedésével megszüntetné a vállalkozások bejegyzett védjegyeit, illetve a termékek megkülönböztethetőségét a versenytársakétól, ami a modern gazdaságban elengedhetetlen feltétele egy terméknek.

A BASCAP emiatt arra kéri az ausztrál kormányt, hogy más alternatívákat keressen a dohányzás csökkentésére, az egyen csomagolás helyett.

 

Forrás: elelmiszer.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. június 16. csütörtök, 17:40
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később