vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Újra növekszik a kubai szivar export PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. június 16. csütörtök, 17:28

KubaA világgazdasági válság okozta visszaesés, illetve a folyamatosan életbe lépő és szigorodó dohányzási tilalmak ellenére ismét emelkedik a dohánytermesztés és szivargyártás Kubában.

A kubai nemzeti statisztikai hivatal adatai alapján tavaly 81,5 millió szivart sodortak, míg 2009-ben 75,4 milliót. Bár növekszik az évente készített szivarok száma, még mindig elmarad a válság előtti, 2008-ban készített 100 milliótól.

 

Gonzalo Fernandez kubai szivarok nemzetközi értékesítésével foglalkozó Habanos S.A. marketingigazgató-helyettese szerint a nemzetközi kereslet javulása eredményezte a növekedést. Az exportáló országok közül elsősorban Kína igénye nőtt meg, ahol az egyre szélesebb vagyonos társadalmi réteg a legjobb minőségű szivarokat keresi. Emellett Spanyolország és Franciaország is jelentős exportőr.

A vállalat marketing igazgatója a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva elmondta azt is, hogy a cég új típusú szivarok bevezetésével reagál a világszerte életbe lépő dohányzási tilalmakra. Ezek például a kisebb, akár munkaszünetben is elszívható szivarok, valamint a dohányos nőknek készített szivarok.

Kubában kétszázezer magántermelőnek és családtagjainak a megélhetését adja a dohánytermesztés, és további több tízezer ember jövedelme származik a szivarok sodrásából.

 

Forrás: kisalfold.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. június 16. csütörtök, 17:32
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később