Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Nemzetgazdasági veszteség a dohányzás szabályozása miatt PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. június 01. szerda, 14:59

hber_tamsHáber Tamás, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének tiszteletbeli elnöke szerint komoly nemzetgazdasági veszteséget fog okozni a januártól hatályba lépő dohányzástilalomra vonatkozó törvény.

A várható negatívumokról a tiszteletbeli elnök a Magyar Nemzet-nek adott nyilatkozatában a Századvég Alapítvány által készített reprezentatív felmérés adataira hivatkozott. Eszerint a vendéglátóhelyek tulajdonosainak 51%-a számít forgalomcsökkenésre a törvény bevezetését követően. A felmérésben a kocsmák, éjszakai szórakozóhelyek tulajdonosait is megkérdezték, akik előrejelzése szerint a 40%-ot is meghaladhatja a bevétel-visszaesés. Háber Tamás szerint ezek a százalékok forintban 130 milliárd kiesést is jelenthetnek. Továbbá a foglalkoztatás terén is várható körülbelül 20% csökkenés, valamint közvetetten a mezőgazdaság és az élelmiszeripar teljesítményére is hatással lesz a törvény szigorítása. Ezen szempontok alapján a magyar nemzetgazdaság vesztesége a 260 milliárd forintot is meghaladhatja.

 

Forrás: Magyar Nemzet
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. június 01. szerda, 15:01
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később