patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A környezet megóvása és nem a büntetés a cél Pécsett PDF Nyomtatás E-mail
: starstarstarstarstar
Írta: Füstölgők   
2011. május 27. péntek, 16:16

pcs1Még mindig sok látogató utazik Európa volt kulturális fővárosába, ahol 2009 januárja óta tilos dohányozni a közterületeken. A rendeletet viszont nem hirdetik táblákkal, így a tájékozatlan turisták gyakran megszegik.

A szabályozás célja a város tisztán tartása és nem a bírságolás, így az ellenőrök ennek megfelelően is járnak el - mondta Schranz Richárd, a pécsi Közterület felügyelet vezetője a pecsistop.hu-nak. Ha szabálysértést látnak a felügyelők, először udvariasan tájékoztatják az illetőt a szabályról, és szóban figyelmeztetik. A turistáknál hasonló módon intézkednek. A város örül a vendégeknek, akik Pécset választják úti céljuknak és nem akarják őket a bírságolással elijeszteni. A felügyelet vezetője azt is hangsúlyozta: szeretnék, ha minél több felhívást jelző tábla, piktogram és járdafestés lenne a közterületeken.

Amennyiben a felügyelők mégis büntetnek, kétféle módon tehetik. Első a helyszíni bírság, ami háromtól húszezer forintig terjedhet. Másik eset, amikor fiatalkorúak dohányoznak közterületen, ellenük szabálysértés vétsége miatt feljelentést tesznek, mivel még nincs saját jövedelmük.

 

Forrás: pecsistop.hu

Kép forrása: utazas.sk

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. május 27. péntek, 16:20
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később