vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Ausztrália: A világ egyik legszigorúbb dohányellenes törvénye PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. április 12. kedd, 18:08

zoldTovább szigorítana az ausztrál kormány a dohányellenes törvényen, például valamennyi cigarettát egyszínű, olívazöld dobozba öltöztetné.

Ha a parlament elfogadja az új törvénytervezetet, a cigarettásdobozokról eltűnnek az egyéni logók és jelzések, minden dobozon egységes betűtípussal, olívazöld alapon tüntetik fel a márkanevet.

Nicola Roxon egészségügyi miniszter szerint a tervezet segít abban, hogy évente több ezerrel kevesebb dohányzással összefüggő haláleset történjen az országban. A dohányáruk csomagolására vonatkozó szabályozás világelsőként azt a világos üzenetet hordozza, hogy a „káprázat elszállt”, és „a cigarettás dobozok csak a dohányzásból eredő halált és betegségeket fogják érzékeltetni”. Az olívazöld árnyalatot egy felmérésre alapozzák, melyben a dohányosok ezt a színt találták a legkevésbé vonzónak. A miniszter 2018-ra 10 százalék alá kívánja csökkenteni a dohányzók arányát az országban.

Egyidejűleg a doboz elején lévő egészségügyi figyelmeztetések méretét a felület eddigi 30%-ról 75%-ra növelik, a hátulján lévőt pedig 90%-ra. Az új szabályozás 2012-től léphet életbe. Ausztrália egyike a dohányáru-hirdetéseket legszigorúbban korlátozó országoknak. Tilos a reklám a televízióban és a rádióban, hírlapokban és magazinokban, valamint a sporteseményeken. A boltokban is tilos kirakni a cigarettákat, amelyek dobozain rákbetegségekről készült képek és egészségügyi figyelmeztetések találhatóak.

 

Forrás: hvg.hu

Kép forrása: stop.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 18:11
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később