Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Ötvenmilliárdba kerülne a dohánytilalom - halasztják PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. március 29. kedd, 16:37

otvenmilliard_dohanytiltasAz adóhivatal által készített, a dohányzás további korlátozásának negatív hatásairól szóló tanulmánya 50 milliárdos bevételkiesést vetít előre a dohányzási törvény szigorítása esetén.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tanulmányt készített a nemdohányzók védelméről szóló törvény tervezett módosításának várható hatásairól. A dokumentum figyelmeztet: "a nem dohányzók védelméről szóló törvényjavaslat idén több mint ötvenmilliárdos lyukat üthet a költségvetésen, vagyis csaknem tízszer akkorát, mint amivel a javaslat benyújtói számoltak".

Az index.hu úgy tudja, részben emiatt halasztották el fél évvel a dohányzási tilalom megtárgyalását a Parlamentben. Így 2012 előtt nem lép hatályba a szigor.

A cigarettát terhelő magas adókból jelentős bevételei vannak az államnak, éves szinten mintegy 365 milliárd forint. Korábban Szócska Miklós államtitkár a törvény idei bevezetése esetére mindössze 2–6 milliárdos kieséssel számolt, a tanulmány szerint azonban az idei hatályba lépés teljes ára az ötvenmilliárd forintot is meghaladhatná.

 

Forrás: hvg.hu


AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. március 29. kedd, 16:41
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később