Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Magyar cigit szívnak az osztrákok PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. február 28. hétfő, 16:21

terkepJanuártól húsz százalékkal lettek drágábbak a dohánytermékek Ausztriában, ezért egyre több osztrák Magyarországon vásárol cigarettát.

A határunkhoz közel eső osztrák településeken sorra zárnak be a trafikok a jelentős kereslet-csökkenés miatt. A dohányosok január óta inkább beszerző utakra indulnak, és Magyarországon veszik meg a füstölnivalót.

Az ügyesebbek többedmagukkal szállnak kocsiba, hiszen így a megtakarítás is jelentősebb: négy fő közös haszna akár 200 euró (54.000 forint) is lehet. A jelenséget valószínűleg a legújabb, jövedéki termékekre vonatkozó törvény is bátorítja, amely szerint a korábbi egy karton cigaretta helyett fejenként már négyet vihetnek át egyik uniós országból a másikba.

Akit azon kapnak, hogy a megengedettnél nagyobb mennyiséget próbál átvinni a határon pénzbüntetésre, de akár börtönbüntetésre is számíthat. Bár a határátkelés szabaddá vált, az osztrák határőrök a közutakon és a volt határátkelőhelyeken továbbra is tartanak ellenőrzéseket.

A szerb és az ukrán, vagyis az uniós határszakaszokon viszont a magyar vámosok rostálnak. Nem véletlenül, hiszen ezekben az országokban feleannyiba kerül a cigaretta, mint nálunk. Hivatalosan a két országból csak fejenként két doboz cigarettát lehet behozni.

 

Forrás: Duna Tv- Híróra

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. február 28. hétfő, 16:25
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később