vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Ferencváros: bírságot fizethetnek a parkokban dohányzók PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. február 09. szerda, 17:16

parkTilos lesz rágyújtani a IX. kerület közparkjaiban és sportcélú létesítményeinek közelében, ha a képviselőtestület úgy dönt, hogy elfogadja a szigorításokat tartalmazó legújabb dohányzásellenes rendeletet.

Ferencvárosban már korábban is született olyan határozat, amely szerint a játszótereken és azok 5 méteres körzetében tiltott a dohányzás. Mivel ezt nehezen lehetett betartatni, a múlt héten újabb rendeletterv került a képviselő-testület elé, amely a közparkokra és a közterület sportcélú létesítményeire is kiterjesztené a szigorítást.

Az alpolgármester szerint így már egyértelműen meg lehet majd határozni a tilalom területét. A javaslat ugyanis nem a játszóterekre, hanem azokra a közterekre vonatkozik, ahol a játszóterek vannak. Eddig nem lehetett pontosan megállapítani, hogy valaki az 5 méteren belül dohányzott-e. Mostantól ezek a kérdések megszűnnek, mert az utcák által határolt területen lesz tilos rágyújtani. A szabályok betartására a közterület-felügyelet munkatársai ügyelnek majd, és akit a tilalom ellenére dohányzáson kapnak, azt megbírságolják. Az arra járóknak figyelmeztetésről még nem rendelkeztek.

A rendeletben szerepel az is, hogy a zárt légtérben rendezett önkormányzati rendezvényeken való dohányzást a helyiséget biztosító intézménynek kell szabályoznia. A hivatal épületeiben a jelenleg hatályos Munkavédelmi Szabályzat érvényes, miszerint "a dohányzási tilalmat táblával kell jelölni, dohányozni a kijelölt területen lehet".

 

Forrás: Helyi Téma
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. február 09. szerda, 17:25
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később